Modig, ansvarstangande leg-kontroll (070110) *debatt i vk & vf

BÄSTE EGO Zarah! På insändaresidan i VK (6/12) skrev du upprörd insändare on att Ica kräver legitimation vid köp av folköl och tobak. Du till och med uppmanar folk att bojkotta ICA.

Jag reagerar precis trärtom! Jag är medlem i Konsum och trodde att der var något bra. Nu börjar jag handla på Ica aftersom de tar ett fint socialt ansvar för personal och för mindreråriga som försöker handla folköl och tobak fast de är för unga. Det är modigt! Det har säkert räknar med att folk ska ha svårt att förstå och reagera som du. Det är inte heller alla Ica-butiker som infört leg – bara de modigaste och mest ansvarstagande. Åtminståne är det min tolkning.

Jag undrar om du även vägrar att visa leg i alla andra sammanhang. Fet måste man ju göra när man betalar med kort, tar ut pengar på banken och så vidare. På Ica knappar de bara in födelsedatum och inte hela personnummret som de gör vid andra leg-kontroller.

Så din upprördhet har jag verkligen svårt att förstå. Inte när det skyddar mindreråriga från att komma åt alkohol som de inte nör dricka. Eller köpa tobak som de inte bör använda. Det tycker jag inte kan jämföras med en polisstat.

VK- 9/12/2006 (TACKSAM MORMOR)

Navigation

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00