Föreläsningar

larsa_skola

(Foto: Rebecka Uhlin)

Några grundskole elevers kommentarer efter en av Lars-Eric Åhlens föreläsningar:

– Hej Larsa. Jag tycker att det var bra att du vågade berätta om ditt liv som alkoholist. Det var bra att höra om allt. Och jag tog verkligen till mig av din berättelse. Jag tror att alla ställde sig själva frågan varför man dricker? Tack för ditt besök och lycka till.

– Jag tycker det var intressant att höra om Lars-Erics liv om alkoholen. Jag trodde inte att man kunde utveckla ett beroende så lätt med en bra uppväxt. Mötet med Larsa har fått mig att tänka på alkoholen ur en annan synvinkel.

– Hej Larsa! Jag blev verkligen chockad över din historia. Att alkoholen har förstört halva ditt liv. Man blev rädd att det ska hända en själv. Så jag ska vara jätte försiktig med att dricka när jag blir stor.

– Din föreläsning var bra, du pratade på ett sätt som ungdomar kan ta till sig. Som du säger funkar inte den vanliga ”skrämseltaktiken” gentemot alkohol, men det funkar att höra om andras erfarenheter. Jag tror att alla fick ut något av det du sa. Lycka till med allt!

Några Lärarstuderandes kommentarer:

– Det har varit bra & lärorikt. Man har fått ett nytt perspektiv på vad alkoholism innebär och vilka konsekvenser det kan få även för människor i omgivningen. Detta har bidragit till att se hur man som lärare ska bemöta elever som befinner sig i/bland missbrukarsutuationer. Många tankar och funderingar har väckts.

– Jag tycker att föreläsningen var jättebra och lärorik. Tycker att Larsa kunde berätta om sitt liv på ett personligt men ändå på ett distansierat sätt. Är positiv till att ta in personer från ”verkligheten”. Det blir påtaligt och känslosamt på ett mycket bra sätt. Bra med inslag som detta i lärarutbildningen!

Navigation

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00