Muntert Nostalgikafé (1604010)

UMEÅ: Det var ett förväntansfullt Nostalgikafé som gästades av Rolf Källqvists muntra musikanter den 1 april.

Göta Wikström med musiker.

Göta Wikström med musiker.

Den spelglada trion, bestående av Lage Olofsson bas, Mats Ljungberg trummor och Rolf Källqvist piano och dragspel, satte genast igång att spela ett svängigt potpurri. Därefter hälsade Göta Wikström välkommen och läste ett icke signerat och ganska spefullt kåseri till mannens lov vilket gav upphov till många muntra skratt.

Den första allsången blev Lasse Dahlqvists Då börjar livets vår och sedan sjöng Göta Olle Adolfssons visa som börjar ”Nu kan man äntligen andas ut för nu är äntligen vintern slut” till publikens förtjusning. Sedan spelade trion bl.a. låtar på temat regn: Singin´in the Rain och Regnet det bara öser ner varefter allsången fortsatte med En månskenspromenad, Hjärtats saga och I en röd liten stuga. Den muntra trion framförde flera svängiga låtar, bl.a. Hello Mary Lou och Jag hade en gång en båt.

Efter kaffe med goda citronmuffins framförde Göta operettpärlan Wien mina drömmars stad och kaféet avslutades med förhoppningen om att Det kommer en vår samt Kafévisan som Göta skrivit. Om två veckor kommer vårens sista inplanerade Nostalgikafé. På Götas fråga om gästerna var intresserade av ett kafé med vårsånger blev gensvaret klart jakande. Arrangörer var IOGT-NTO Umeå och NBV.

Text och bild: Görel Lindahl

Av: Carina Granberg, 2016-04-10

Kommentarsfältet är stängt.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00