Nostalgikafé med Birch Town Singers (161114)

Skönsjungande kvartett på Nostalgikafé

Bildtext: Från vänster: Lennart Stensson, Leif Frisk, Carl-Axel Åsell,  Gunnar Järvholm och kafévärdinnan Göta Wikström.

Från vänster: Lennart Stensson, Leif Frisk, Carl-Axel Åsell,
Gunnar Järvholm och kafévärdinnan Göta Wikström.

UMEÅ: Nostalgikafé på Frälsningsarmén den 11 nov var återigen överfullt med flera kafégäster som fick sittplatser utan kafébord. Efter att Elisabeth Lindelöw spelat underhållande samlingsmusik kunde Göta Wikström hälsa den talrika
publiken hjärtligt välkommen och öppna allsången med traditionella Säg det med ett leende. Men innan allsångsprogrammet drog igång så reciterade Göta en Västindisk morgonbön om att inte bli odräglig att umgås med på äldre dar. Dagens gästmusiker var sånggruppen Birch Town Singers med Lennart Stensson, Leif Frisk, Carl-Axel Åsell och Gunnar Järvholm. Alla sjunger och spelar gitarr, Åsell dessutom bas och Järvholm munspel. De började med Old Single Man och Barndomshemmet varefter Göta framförde ett solo: Det sker blott en gång. Så var det dags för allsång igen med Du svarte Zigenare och den romantiska En månskenspromenad. Gästmusikerna fortsatte sedan med sånger av Fröding, Evert Taube samt norrmannen Halvdan Sivertsens Ingen är så god som du. Under kaffepaus undfägnades publiken med spröda Wienerbröd och krispig kex-choklad. Gästande musiker fortsatte sedan att bjuda på skönsång mellan allsångerna. Kaféet avslutades med förhoppningen om att Det kommer en vår samt Kafévisan som Göta skrivit. Arrangörer var IOGT-NTO Umeå och NBV.

Text och bild: Görel Lindahl

Navigation

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00