Nostalgikaféets julavslutning (121213)

UMEÅ: Till Nostalgikaféets julavslutning på Frälsningsarmén i Umeå den 7/12 mötte den sångglada publiken upp i vanlig ordning.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA Som alltid är det en speciell och skön atmosfär på dessa kaféer och som vanligt spelade Elisabeth Lindelöw samlingsmusik på flygeln. Dragspelaren Lennart Lindström var för dagen inbjuden som förstärkning av ackompanjemanget och publiken började sjunga med i julmusiken långt innan det var dags för kafévärdinnan Göta Wikström att hälsa välkommen. Sedan kom de älskade julsångerna som ett pärlband. Carin Franklin trädde emellan med en sånglek där det gällde att identifiera olika julsånger med hjälp av några ledord varefter sångerna sjöngs i sin helhet. Gästerna fick stort beröm för sin insats. Allan Johansson var försångare till När ljusen ska tändas därhemma varefter det blev kaffepaus med bordsservering av lussebullar och pepparkakor. Efter att gästerna sjungit den vackra Bella Notte kom nya gästsolister fram. Birgit Karlsson och Anders Perstrand sjöng tillsammans Jag såg mamma kyssa tomten. Efter Nu ska vi skörda linet idag och Känner du Lotta? sjöng Carin Franklin och Inga Fredriksson en julsång från förr i tiden. Även Göta Wikström sjöng några solon, dels Välkommen du härliga juletid och Zacharias Topelius
Julvisa. Under hösten har det kommit ca 100 gäster per gång, dvs fullsatt för det mesta. Sångprogrammen har varit helt seniorernas smak och i linje med kommunens kultur och hälsa. Kafévärdinnan tackade sin trogna kafémedarbetare samt musikerna med julblommor varefter kafépersonalen kvitterade med en blomma till Göta Wikström och tackade för ynnesten att få medverka i denna uppskattade kaféverksamhet.

Navigation

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00